Kontakta oss

Vi finns här på telefon för att hjälpa dig med alla dina frågor om thujor och växter. Tveka inte att ringa eller höra av dig! 

 

Har du enklare frågor kan du maila oss, men ring helst så får du svar direkt. 

Kontakta oss

Vi finns här på telefon för att hjälpa dig med alla dina frågor om thujor och växter. Tveka inte att ringa eller höra av dig! 

 

Har du enklare frågor kan du maila oss, men ring helst så får du svar direkt. 

THUJAPLANTOR.SE - Vi KAN THUJOR

Kundtjänst har öppet vardagar 08.00-15.00 (Lunch 12.00-13.00)

KUNDTJÄNST/BESTÄLLNINGAR

Tel: 08-12 444 600
E-post: info@thujaplantor.se

TRANSPORTER

Telefon: 08-12 444 600
E-post: transport@thujaplantor.se

PLANTSKOLOR/FÖRETAG

E-post: foretag@thujaplantor.se

 

Kontaktformulär

E-post*

Förnamn

Efternamn

Telefon

Företag

Kommentarer

FRÅGA: Använder ni er av RUT-avdrag?

SVAR: Nej, även med det nu utökade RUT-avdraget så gäller det inte nyplanteringar, som är det vi gör. Så vi använder oss inte av RUT-avdraget.


FRÅGA: Jag vill ha en färdig häck som insynsskydd och funderar på vilken av era thujor jag ska välja. Thuja Brabant eller Thuja Smaragd?

SVAR:  Thuja Brabant är snabbväxande och har ett något yvigt växtsätt. Den som fort vill ha en avgränsning/insynsskydd väljer oftast Brabanten och den klipps gärna som rektangulär häck. Det är en av de större thujorna på marknaden och den mest prisvärda. Om den får växa fritt växer den i mer pelarform och kan bli över sex meter. Den beskärs främst på våren. Ibland kan den bli lite mindre grön på vintern.

Thuja Smaragd växer långsammare och blir därmed något dyrare, men kräver inte lika mycket beskärning som Thuja Brabant. Växtsättet är mer toppigt. Man skulle kunna säga att den har en pyramidform, det vill säga bredare nertill och smalnar av upptill och den kan bli dryga tre meter. Den håller sig oftast mer grön om vintern och är även fin som solitär.

 

FRÅGA: När är bästa tiden för plantering av thujor?

SVAR: Thujor kan du plantera både vår och höst, men våren är att föredra eftersom den får god tid att etablera sig innan vintern kommer.

 

FRÅGA:  Hur mycket växer thujor per år?

SVAR: Thuja Brabant växer cirka 20-30cm/år. Thuja Smaragd växer cirka 15-25cm.

 

FRÅGA: Vilket bevattningssystem rekommenderar ni till min nyplanterade Thuja Brabant - häck?

SVAR:  Vi föreslår en droppslang kopplad till timer med motiveringen att du slipper tänka på att vattna utan att du behöver bekymra dig om dina thujor. Det enda du behöver göra är att kontrollera att vattnet inte blir ståendes/försvinner för fort och det gör du enkelt genom att känna med handen i jorden.

 

FRÅGA: Vad behöver jag veta inför planteringen av thujor?

SVAR: Förutom att du ska bestämma om det är thuja Brabant eller Smaragd du vill ha och vilken  höjd, är det bra att veta är vilken jord du har i trädgården. Thujor trivs bäst i en väldränerat och näringsrik jord. En thuja-planta tycker inte om att stå i vatten men vill ha en jämt fuktig jordtyp, gärna åt det lite surare hållet. Bra att vara förberedd om du behöver jordförbättra i samband med planteringen.

 

FRÅGA: Jag skulle behöva ha planteringsjord och täckbark till mina thujor. Kan ni hjälpa till med det?

SVAR: Självklart kan vi göra det!  Vi arbetar med Rölunda gårds produkter.  Gå in på thujaplantor.se och klicka på JORD. Där kan du se olika jordsorter, täckbark och naturgödsel. Klickar du på rutorna får du upp mer information om varje produkt.

 

FRÅGA: Hur många Thuja Brabant 160+ rekommenderar ni per meter?

SVAR: Thujor i den storleken bör du räkna med att det behövs 2,5 planta per löpmeter. I varje produktbeskrivning rekommenderar vi hur många plantor eller thujor ni behöver utav just den storleken per meter.

 

FRÅGA: Hur hög blir thujor?

SVAR: Thuja Brabant kan bli över 6 meter om man inte klipper toppen, medan Thuja Smaragd stannar på 3-5 fem meter.

 

FRÅGA: Jag har en gammal häck som behöver tas bort innan planteringen av de nya thujorna kommer.  Finns det möjlighet att få hjälp med det?

SVAR: Visst kan vi göra det! Bara ring till vår kundtjänst på 08-12 444 600 eller maila info@thujaplantor.se så sätter vi ihop en offert på det.

 

FRÅGA:  Kan jag beställa thujor och plantering själv via er hemsida?

SVAR: Absolut.  Surfa in på thujaplantor.se och klicka på rubriken PLANTERING. Scrolla ner och klicka på rutan PLANTERAT OCH KLART – VÄLJ PLANTA. Välj sort och storlek i rullfönstret och därefter skriv in antalet thujor du behöver. (Ju fler du beställer desto billigare blir det). Klicka på KÖP-knappen. En pop-up ruta syns. Välj Fortsätt handla och scrolla ner till ETABLERING PLANTERING. Klicka där. Välj nu LÄN och klicka på KÖP-knappen igen. Den här gången väljer du GÅ TILL KASSA. Och där kan du se vad du behöver betala för dina thujor inklusive plantering.

 

FRÅGA: Min granne har en så fin Thuja Smaragd på sin tomt. Vi skulle väldigt gärna ha en hos oss också. Går det att beställa enstaka?

SVAR: Definitivt. Men om vi får tipsa så skulle ni gå ihop med några fler i området och göra en gemensam beställning, dels för att vi ger er mängdrabatt, dels för att ni har möjlighet att komma över 11.000 som är gränsen för fraktfritt. Annars tillkommer frakten till er egen Thuja.

 

FRÅGA: Jag har valt att ha två häckar där den ena består av Thuja Brabant och den andra av Smaragd. Det jag undrar över är om de ska beskärs olika eller om jag gör det på samma sätt? När på året är bäst för beskärning?

SVAR:  Eftersom du inte beskriver hur gamla dina thujor är får det bli ett generellt svar. Thuja Brabant behöver normalt putsas oftare än thuja smaragd om man inte vill att den ska bli för buskig. Börja med att beskära första gången i april och andra gången på året i oktober. Första året rekommenderar vi dig att låta plantorna växa helt fritt utan beskäring.