Leveransvillkor

Vi transporterar nästan alla ordrar själva och lovar normalt en leveranstid på 30 arbetsdagar inom vårt transportområde. Under högsäsong (april-juni samt sept-okt) så kan längre leveranstid förekomma.

När du beställer via vår webbutik och skickat din order i kassan, så hör vi av oss till dig via e-post eller telefon med ett leveransvecka. Vill du ha din beställning senare än inom 30 arbetsdagar, så kan du enkelt fylla i en önskad leveransvecka tillsammans med din order. Skulle den leveransvecka som vi återkommer med, absolut inte passa, så försöker vi hitta en ny. Ring oss helst om detta, då har vi lättare att gemensamt bestämma något annat, även om vi har speciella rutter att följa.

Leveranser till Gotland och Norrland sker vid speciella datum, kontakta kundtjänst för leveransdatum. 
Vid beställning om du bor i dessa områden/vill ha leverans till dessa områden gäller inte leveranstiden på 30 arbetsdagar.

Våra chafförer aviserar dig via sms eller samtal om tidpunkt för ankomst under dagen som din leverans är beräknad. Vi levererar alla ordrar mellan 7.00-22.00 alla dagar i veckan. 

* Inga plantor levereras under månaderna (december, januari, februari, mars)

VIKTIGA Villkor vid leverans:

Alla leveransdatum är preliminära och vi kan inte garantera några tidpunkter eller att leveransen sker på exakt datum. När ni har fått ett mail med ett preliminärt leveransdatum så är ni inlagda för leverans, innan dess kan vi inte ge några datum. Vid plantering kommer leveransen först och plantering sker normalt inom tre dagar.

Tills du mottagit den officiella aviseringen av att chaufförerna är på väg till er, är alla uppgifter om leveransdag/tid att betrakta som preliminära då verksamheten är känslig för omständigheter utanför vår kontroll. Även efter avisering kan det i extremfall förekomma förseningar pga sjukdom, fordonshaveri eller liknande. I sådana fall utgår generellt ingen ersättning eller ges rabatter även om du som kund drabbas av extra kostnader eller inkomstbortfall. Eventuella anmärkningar på dina plantor måste göras inom 24 timmar efter din leverans, antingen via telefon eller e-post. 

Prioriterad leverans kan oftast ordnas mot tillägg och efter överenskommelse i de fall en exaktare leveranstidpunkt krävs.

Observera att vi normalt levererar thujor och andra häckväxter med 24-meters lastbilar och därför inte når ända fram till alla adresser. Om du vet eller misstänker att din adress inte kan nås är det upp till er, som kund, att meddela annat leveransställe så snart som möjligt!

Fraktkostnad

Enhetsfrakt på 899kr tillämpas på alla ordrar som är under 11.000 kr. Om går ihop flera stycken och lägger en order över 11.000 kr så ingår frakten om ni bor upp till 200 meter ifrån varandra, vid längre avstånd så tillkommer en "extra stopp-avgift" på 500 kr.
Öland, Gotland och Norrland har speciella fraktkostnader. 

Orter utanför vårt normala transportområde

I webbutiken kan du lägga in ordrar och beställningar till orter som inte innefattas av vårt normala transportområde. Vi kommer då att höra av oss till dig så snart vi kan med en kostnad för att transportera ordern. Vi kan också låta ordern ligga kvar om du vill i väntan på att vi har fler ordrar till samma område och kan samlasta. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som vi tror kommer bli svåra att leverera inom rimlig tid till orter utanför området nedan. I dessa fall hör vi givetvis av oss. 

Övriga Villkor:

Om ej annan överenskommelse görs före beställning förblir samtliga varor Eximius Partner ABs, organisationsnummer 559036-3932, egendom till dess att full betalning erlagts. Det innebär att du som kund accepterar och inte försvårar ett återtag av levererade produkter om så krävs. Du äger ej heller rätt att vidaresälja våra produkter innan full betalning erlagts.  

Vidare förbehåller vi oss rätten att:

• annullera beställningar som inte kan effektueras inom rimlig tid eller till rimlig kostnad

• annullera beställningar, eller kräva förskottsbetalning, där vi efter kontroll har starka skäl att misstänka oförmåga eller ovilja att betala

• byta ut en produkt som inte finns i lager, mot en likvärdig eller större produkt.

• betala tillbaka eventuella artiklar som är betalda men ej komplett levererade.

I och med att du godkänner dessa villkor avsäger du dig all rätt till eventuella skadeståndsanspråk på Eximius Partner AB:s oavsett anledning.

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel i texter och prisuppgifter. Notera även att samtliga produktbilder på Thujaplantor.se visar ett unikt exemplar av levande växter och sålunda inte är identiska med dom växter som levereras.

 

Är du osäker på om din ort innefattas av våra normala transportrutter, så kan du självklart ta kontakt med oss på telefonummer 08-12 444 600 eller via kontaktformuläret.