Hem » Thujor / Tujor » Thuja Brabant » 300ST - THUJA BRABANT 100+ CM

300ST - THUJA BRABANT 100+ CM

- DENNA STORLEK BESTÄLLS MED LEVERANS VÅREN 2019 - Paketpris på 300st Thuja Brabant 100 cm+
Lagerstatus: I lager
Artikelnamn: 300ST - THUJA BRABANT 100+ CM
FRI FRAKT
16995:- SEK /st

Hjälp med beställning?
Ring 08-12 444 600
Mån-Fre 08.00-22.00
Lör-Sön 10.00-18.00

  Prisgaranti
  Hemleverans
  Växtgaranti

 

PASSA PÅ!! PAKETPRIS!

- DENNA STORLEK BESTÄLLS MED LEVERANS VÅREN 2019 -

Paketpriset gäller för 300st thujor (ca 100 meter häck) och inklusive fri frakt till alla våra transportområden.

Vår Thuja Brabant 100 cm+ är en optimal planta att sätta om man vill täcka en längre sträcka och som ger ett bra insynskydd redan efter några år.

Beteckning: Thuja occidentalis 'Brabant' (Tuja)
Höjdstorlek: 100 cm +
Antal per löpmeter: 3 st (rekommendation) = cc 33cm
Beskärningstid: April och Augusti (putsa)
Zon: 1-5
Växtsätt: Tätt, yvigt och pelarformat.
Barrfärg: Mellangrön.
Vintergrön: Ja.
Övrigt: Mycket tålig och lättskött. Snabbväxande. Kan putsas lätt direkt efter plantering. Kan stå i direkt sol och även i delvis skuggiga områden. Kräver en väldränerad och mullrik jord. Lätt att formklippa.
Garanti: 12 månader

Information: Tillsammans med din order får du även vårt häfte med planterings och skötsel råd. Du kan även välja att få din order planterad.

När ska jag köpa Thuja Brabant?

Thuja Brabant är vår snabbaste insyns skyddare. Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.

När ska jag plantera Thuja Brabant?

Thuja Brabant kan du plantera under hela växtsäsongen, så länge det inte är tjäle. Under högsommaren slutet av juni, juli och augusti, bör du välja en krukodlad planta som etablerar sig snabbare och klarar värmen och torkan bättre.

När är det bäst att plantera Thuja Brabant - Tuja Brabant?

Det finns för och nackdelar med alla årstider. Planterar du dina köpta thujor på våren, så har plantan lång tid på sig att etablera sig inför vinter. Tänk då på att det kommer en varm sommar och det är mycket viktigt att vattningen sköts ordentligt. Planterar ni plantorna på hösten, så behöver ni inte oroa er för det varma vädret under högsommaren, men tänk på att täcka era plantor inför vintern med vår skuggväv mot tjältorkan.

Hur mycket ska jag vattna Thuja Brabant?

Grundregeln när det gäller bevattning av Thuja Brabant är att hålla jorden fuktig hela tiden. Kolla så att jorden är lagom fuktig genom att ta upp en näve med jord, går den att forma till en boll, rinner det mellan fingrarna eller smular den sönder? Formbart är optimalt. Vattna hellre ordentligt med några dagars mellanrum, än småskvättar varje dag. För att säkerställa att du vattnat ordentligt kan du köra ner en spade djupt i jorden och dra åt sidan, då kan du enkelt känna efter längre ner så att vattnet nått även dit.

När ska jag beskära Thuja Brabant?

Thuja Brabant trivs med att bli klippt och "putsad". Ju oftare desto bättre. Klipp gärna dina thuja brabant häck två gånger per år. En gång på våren innan midsommar och en gång på hösten. Under etableringsperioden som infaller efter plantering, ska man vara försiktig med att klippa för mycket på plantan. Du kan ta bort enstaka kvistar eller putsa plantan ytligt, men inte klippa ner plantan grovt.

Hur ska jag klippa Thuja Brabant?

Beskär plantan med försiktighet, ta lite i taget och se så att ni inte klipper bort för mycket. Plantorna är ”ytgröna” och desto närmare ni kommer in mot stammen, desto mindre grön blir plantan. Klipp aldrig in så mycket att det inte finns något grönt på kvisten innanför snittet. För att få en mycket tät och prydlig mur utav thujan klipper du den på samma ställe om och om igen när du beskär.

När ska jag gödsla Thuja Brabant?

Växtnäring kan med fördel ges redan vid plantering. Var noga med vilket näring ni ger, då det ibland kan orsaka skada på plantans rötter istället för att hjälpa. Det bästa preparatet på marknaden är de näringspaket vi säljer på hemsidan, som är speciellt framtagen till thujor. Om ni avvaktar med gödningen så är den bästa tidpunkten att ge under vår/försommar.

Vilket gödsel ska jag ha till Thuja Brabant?

Se vår hemsida för ett kanon erbjudande på ett anpassat gödsel för både gamla och ny handlade plantor. HÄR
Om ni väljer ett ”mer naturligt” gödningsmedel är en blandning av ko och grisgödsel att rekommendera. Detta ger en bra och mullrik jord efter 3-5 år. Undvik häst- och hönsgödsel.

Du kanske också är intresserad av

 • Specialgödning för thujor och taxus
  239:- SEK
 • En berikad och optimerad jord för komplettering vid plantering utav växter oc...
  2499:- SEK
 • Andra varor från samma varugrupp

 • - DENNA STORLEK BESTÄLLS MED LEVERANS VÅREN 2019 - | Frilandsodlad | Mycket t...
  från 279:- SEK
 • - DENNA STORLEK BESTÄLLS MED LEVERANS VÅREN 2019 - | Frilandsodlad | Mycket t...
  från 149:- SEK
 • - DENNA STORLEK BESTÄLLS MED LEVERANS VÅREN 2019 -| Frilandsodlad | Mycket tä...
  från 249:- SEK
 • - DENNA STORLEK BESTÄLLS MED LEVERANS VÅREN 2019 - | Frilandsodlad | Mycket t...
  från 199:- SEK