Erbjudanden på Thuja Brabant thujor, just nu!

Thuja Brabant | Frilandsodlade

Levereras mellan Mars-November, ej sommaren juli-augusti.

Thuja Brabant | Krukodlade

Levereras mellan Mars-November och går bra att plantera även under sommaren!

Thuja Brabant

- är en av Sveriges vanligaste häckväxter. Här hjälper vi dig att avgöra om det är thuja Brabant eller Smaragd du ska välja.

När ska jag välja Brabant thujan?
- Jag vill snabbt bli av med insynen!

- Jag vill klippa häcken fyrkantig och den ska vara helt tät!

- Jag vill bara ha en häck som är grön året runt!

- Jag har inte tänkt att klippa min häck och då får den gärna vara lite yvig!

Om ett av dessa påståenden stämmer på dig, då är det antagligen Thuja Brabant du ska ha. Är du osäker så ring oss direkt.

Om du har tänkt att formklippa din häck och vill ha den fyrkantig som en vägg och mest för att ha ett snyggt insynsskydd som är grönt och tätt året runt, då är Thuja Brabant det optimala valet för dig. Eller om du inte har tänkt att klippa häcken och helt enkelt vill ha en lite yvig och buskig häck, så är det givna valet av thujor, - Brabant!

Den är otroligt tät när man beskär den och bildar ett 100-procentigt insynsskydd året runt. Sommartid har den normalt en gräsgrön vacker färg och kan skifta precis som smaragden i en bronsgrön mörkare färg på vintern. Thuja Brabant är också det givna valet för dig som vill ha en mycket hög häck eller insynsskydd, då den kan bli närmare 10 meter hög om den får växa obehindrat.

Tänk på att vara noggrann med kvalitén

Eftersom höjden på plantan blivit så vanlig att använda sig av vid prissättning utav produkten, så har detta fört med sig att många odlare pressar fram plantor som snabbt blir höga med olika typer utav gödningspreparat. Det föranleder en mycket gles och hög planta som växer otroligt snabbt men kommer att bli svår att göra tät och fin. Vi är noggranna med att låta våra thujor växa fram på ett naturligt sätt som gör dem täta, tjocka och fina redan från start. Vår thuja på 180cm har blivit omplanterad två gånger under sin uppväxt och har vuxit i åtta år för att nå den höjd den har idag. Under dessa åtta år har den beskurits i genomsnitt tre gånger för att skjuta fler sidoskott och bli en riktigt fin och tät häckplanta. Vi är otroligt stolta över denna unika kvalitet på thujor som innehar märkningen A-kvalitet.