Erbjudanden på Thuja Brabant, just nu!

Thuja Brabant | Frilandsodlade

Levereras mellan Mars-November, ej sommaren juli-augusti.

Thuja Brabant | Krukodlade

Levereras normalt från slutet Maj och går bra att plantera även under sommaren!

När ska jag köpa Thuja Brabant?

Thuja Brabant är vår snabbaste insyns skyddare. Thuja Brabant växer yvigt och ca 30-50cm per år, och med rätt förutsättningar kan den växa ännu mera. Dessa thujor växer sig täta, och lämpar sig därför utmärkt som häckväxt, formklippt eller vildvuxen.

När ska jag plantera Thuja Brabant?

Thuja Brabant kan du plantera under hela växtsäsongen, så länge det inte är tjäle. Under högsommaren slutet av juni, juli och augusti, bör du välja en krukodlad planta som etablerar sig snabbare och klarar värmen och torkan bättre.

När är det bäst att plantera Thuja Brabant - Tuja Brabant?

Det finns för och nackdelar med alla årstider. Planterar du dina köpta thujor på våren, så har plantan lång tid på sig att etablera sig inför vinter. Tänk då på att det kommer en varm sommar och det är mycket viktigt att vattningen sköts ordentligt. Planterar ni plantorna på hösten, så behöver ni inte oroa er för det varma vädret under högsommaren, men tänk på att täcka era plantor inför vintern med vår skuggväv mot tjältorkan.

Hur mycket ska jag vattna Thuja Brabant?

Grundregeln när det gäller bevattning av Thuja Brabant är att hålla jorden fuktig hela tiden. Kolla så att jorden är lagom fuktig genom att ta upp en näve med jord, går den att forma till en boll, rinner det mellan fingrarna eller smular den sönder? Formbart är optimalt. Vattna hellre ordentligt med några dagars mellanrum, än småskvättar varje dag. För att säkerställa att du vattnat ordentligt kan du köra ner en spade djupt i jorden och dra åt sidan, då kan du enkelt känna efter längre ner så att vattnet nått även dit.

När ska jag beskära Thuja Brabant?

Thuja Brabant trivs med att bli klippt och "putsad". Ju oftare desto bättre. Klipp gärna dina thuja brabant häck två gånger per år. En gång på våren innan midsommar och en gång på hösten. Under etableringsperioden som infaller efter plantering, ska man vara försiktig med att klippa för mycket på plantan. Du kan ta bort enstaka kvistar eller putsa plantan ytligt, men inte klippa ner plantan grovt.

Hur ska jag klippa Thuja Brabant?

Beskär plantan med försiktighet, ta lite i taget och se så att ni inte klipper bort för mycket. Plantorna är ”ytgröna” och desto närmare ni kommer in mot stammen, desto mindre grön blir plantan. Klipp aldrig in så mycket att det inte finns något grönt på kvisten innanför snittet. För att få en mycket tät och prydlig mur utav thujan klipper du den på samma ställe om och om igen när du beskär.

När ska jag gödsla Thuja Brabant?

Växtnäring kan med fördel ges redan vid plantering. Var noga med vilket näring ni ger, då det ibland kan orsaka skada på plantans rötter istället för att hjälpa. Det bästa preparatet på marknaden är de näringspaket vi säljer på hemsidan, som är speciellt framtagen till thujor. Om ni avvaktar med gödningen så är den bästa tidpunkten att ge under vår/försommar.

Vilket gödsel ska jag ha till Thuja Brabant?

Se vår hemsida för ett kanon erbjudande på ett anpassat gödsel för både gamla och ny handlade plantor. HÄR
Om ni väljer ett ”mer naturligt” gödningsmedel är en blandning av ko och grisgödsel att rekommendera. Detta ger en bra och mullrik jord efter 3-5 år. Undvik häst- och hönsgödsel.

Thuja Brabant

- är en av Sveriges vanligaste häckväxter. Här hjälper vi dig att avgöra om det är thuja Brabant eller Smaragd du ska välja.

När ska jag välja Brabant thujan?
- Jag vill snabbt bli av med insynen!

- Jag vill klippa häcken fyrkantig och den ska vara helt tät!

- Jag vill bara ha en häck som är grön året runt!

- Jag har inte tänkt att klippa min häck och då får den gärna vara lite yvig!

Om ett av dessa påståenden stämmer på dig, då är det antagligen Thuja Brabant du ska ha. Är du osäker så ring oss direkt.

Om du har tänkt att formklippa din häck och vill ha den fyrkantig som en vägg och mest för att ha ett snyggt insynsskydd som är grönt och tätt året runt, då är Thuja Brabant det optimala valet för dig. Eller om du inte har tänkt att klippa häcken och helt enkelt vill ha en lite yvig och buskig häck, så är det givna valet av thujor, - Brabant!

Den är otroligt tät när man beskär den och bildar ett 100-procentigt insynsskydd året runt. Sommartid har den normalt en gräsgrön vacker färg och kan skifta precis som smaragden i en bronsgrön mörkare färg på vintern. Thuja Brabant är också det givna valet för dig som vill ha en mycket hög häck eller insynsskydd, då den kan bli närmare 10 meter hög om den får växa obehindrat.

Tänk på att vara noggrann med kvalitén

Eftersom höjden på plantan blivit så vanlig att använda sig av vid prissättning utav produkten, så har detta fört med sig att många odlare pressar fram plantor som snabbt blir höga med olika typer utav gödningspreparat. Det föranleder en mycket gles och hög planta som växer otroligt snabbt men kommer att bli svår att göra tät och fin. Vi är noggranna med att låta våra thujor växa fram på ett naturligt sätt som gör dem täta, tjocka och fina redan från start. Vår thuja på 180cm har blivit omplanterad två gånger under sin uppväxt och har vuxit i åtta år för att nå den höjd den har idag. Under dessa åtta år har den beskurits i genomsnitt tre gånger för att skjuta fler sidoskott och bli en riktigt fin och tät häckplanta. Vi är otroligt stolta över denna unika kvalitet på thujor som innehar märkningen A-kvalitet.