Erbjudanden på Thuja Smaragd thujor, just nu!

Thuja Smaragd | Frilandsodlade

Levereras mellan Mars-November, ej sommaren juli-augusti.

Thuja Smaragd | Krukodlade

Levereras mellan Mars-November och går bra att plantera även under sommaren!

Thuja Smaragd

- passar utmärkt som häck eller solitär! Här hjälper vi dig att avgöra om det är thuja Smaragd eller Brabant du ska välja.

När ska jag välja Smaragd thujan?

- Jag vill ha ett lyxigt utseende på min häck!

- Häcken ska vara snygg även om jag inte väljer att klippa den!

- Jag tycker att Smaragden är snyggare för att den är mer pelarformad än Brabanten!

- Jag vet att den växer lite långsammare, men jag har inte brottom.

Om ett av dessa påståenden stämmer på dig, då är det Thuja Smaragd du ska ha.

Både thuja Smaragd och Brabant blir mycket täta och fina häckar när man klipper dem fyrkantiga eller beskär dem på ett snyggt sätt på vårkanten. Det som skiljer Smaragden åt ifrån Brabanten är att den naturligt växer mer pelarformat. Detta kan göra att den känns mer exklusiv eftersom att den kan upplevas som putsad/beskuren trotts att den bara vuxit fritt. Smaragd thujan är lite dyrare än Brabant thujan och detta hänger ihop med att den växer lite långsammare, den har med andra ord krävt mer omsorg under längre tid.

Thuja Smaragd kan även med fördel användas som solitär och dekorationsväxt i din trädgård på grund av dess mycket snygga friväxande pelarform. Precis som brabantthujan blir Thuja Smaragd otroligt tät när man beskär den och bildar ett 100-procentigt insynsskydd året runt.

Sommartid har den normalt en klargrön vacker färg och kan skifta precis som brabanten i en bronsgrön mörkare färg på vintern. En Thuja Smaragd blir normalt ca 3-5 meter hög om den får växa fritt under en längre period.

Tänk på att vara noggrann med kvalitén

Eftersom höjden på plantan blivit så vanlig att använda sig av vid prissättning utav produkten, så har detta fört med sig att många odlare pressar fram plantor som snabbt blir höga med olika typer utav gödningspreparat. Det föranleder en mycket gles och hög planta som växer otroligt snabbt men kommer att bli svår att göra tät och fin. Vi är noggranna med att låta våra thujor växa fram på ett naturligt sätt som gör dem täta, tjocka och fina redan från start. Vår thuja på 160cm har blivit omplanterad två gånger under sin uppväxt och har vuxit i åtta år för att nå den höjd den har idag. Under dessa åtta år har den beskurits i genomsnitt tre gånger för att skjuta fler sidoskott och bli en riktigt fin och tät häckplanta. Vi är otroligt stolta över denna unika kvalitet på thujor som innehar märkningen A-kvalitet.